E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 15 ayın zirvesinden gevşedi---

Petrol 15 ayın zirvesinden gevşedi

Petrol 15 ayın zirvesinden gevşedi
20 Ekim 2016 - 16:30 borsagundem.com

Petrol, ABD stoklarındaki düşüşün arz endişeleri azaltması sonucu 15 ayın zirvesine yükseldikten sonra gevşedi

Petrol, ABD'de resmi verilere göre petrol stoklarının geçen hafta azalması ve bunun sonucu toplam stoktaki gerileme ile birlikte, 15 ayın en yüksek kapanışı yakınında tutundu.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında Çarşamba günü yüzde 1.9 yükselerek 52.67 dolardan kapandı. Yeni günde 52.70 doları gören brent an itibari ile yüzde 1.84 düşüşle varil başına 51.56 dolara indi. Küresel gösterge Brent petrolü, Aralık vadeli WTI'a kıyasla 90 sent primli işlem gördü.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Çarşamba günü 1.31 dolar yükselerek 51.60 dolardan kapandı. Yeni günde 51.83 doları test eden ham petrol şu saatlerde yüzde 1.93 kayıpla 50.82 dolarda seyrediyor. 

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 2.6 yükselişle Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesinden kapanmasından sonra yüzde 0.4 geriledi. Enerji Enformasyon idaresi verilerine göre, ABD petrol stokları geçen hafta 5.25 milyon varil düşerek Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Bloomberg'in anketine katılan 10 analistin tümü stoklarda artış olmasını bekliyordu. Suudi Arabistan Enerji ve Sanayi Bakanı Khalid Al-Falih, birçok ülkenin OPEC'in üretimi kısma kararına katılmakta istekli olduğunu söyledi.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) Kasın ayındaki resmi toplantısında, arzın kısılmasına yönelik anlaşmayı uygulayıp uygulamayamacağına ilişkin belirsizliklerden dolayı, varil başına 50 dolar civarında dalgalandı. OPEC'in oluşturacağı bir komite, bu ay bir araya gelerek,ülkelerin bireysel üretim miktarlarına iilişkin anlaşmazlıkları gidermeye çalışacak. Al-Falih, ABD ham petrol stoklarının azalmakta olduğunu ve talebin yeniden güçlendiğini sözlerine ekledi.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "ABD ham petrol stokları doğru yönde ilerliyor, ancak halen çok yüksek seviyelerde," dedi ve "Piyasa, OPEC anlaşması sonucu arzın azalacağı olasılığına olumlu tepki veriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)