E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 16 ayın zirvesine yaklaştı---

Petrol 16 ayın zirvesine yaklaştı

Petrol 16 ayın zirvesine yaklaştı
19 Temmuz 2013 - 10:07 borsagundem.com

Petrol fiyatları ABD ekonomisinden gelen olumlu sinyallerle beraber yükselmeye devam ediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'de ekonomik toparlanmanın istikrarlı olacağı sinyalleri üzerine 16 ayın zirvesine yakın seviyelerde hareket ederek üst üste 4. haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlandı. WTI petrolün Brent petrole olan farkı ise Ekim 2010'dan bu yana en zayıf seviyeye geriledi.
Petrol vadelileri dün yüzde 1.5 yükseliş kaydetmesinin ardından bugün New York işlemlerinde çok değişiklik göstermedi. Dün açıklanan resmi veriler öte yandan geçtiğimiz hafta ABD'de işsizlik başvurusunda bulunanların sayısının Mayıs ayının başlarından bu yana en düşük seviyeye gerilediğini gösterdi.
WTI petrol ile Brent petrol arasındaki fark varil başına Şubat ayında 23.44 dolardan dün 89 sente kadar geriledi ve ABD'de petrole olan talebin Avrupa ve Asya'dan daha güçlü olduğu sinyalini verdi.
Tokyo'da bulunan Newedge Group enerji işlemleri yöneticisi Ken Hasegwa, "WTI-Brent farkı önümüzdeki hafta pariteyi vurabilir. ABD ekonomisi, Çin de dahil olmak üzere, Avrupa ve Asya ekonomilerinden çok daha iyi bir performans gösteriyor. Temellerde WTI petrol desteklenecektir" yorumunu yaptı.
Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı Singapur saatiyle 14:00'da 3 sent artarak 108.07 dolar oldu. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 30 altında kaldı. Fiyatlar dün gösterdikleri 1.56 dolarlık artışla beraber 108.04 dolara çıkarak 19 Mart 2012'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Vadeliler bu hafta genelinde ise yüzde 2 yükseldi. Daha aktif işlem gören Eylül vadeli kontrat 2 sentlik yükselişle 107.83 dolar oldu.
Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı 7 sent yükseldi ve ICE Futures Europe borsasında 108.77 dolardan işlem gördü. Brent ve WTI petrollerin arasındaki fark 95 sent oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)