E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 160 dolara çıkabilir---

Petrol 160 dolara çıkabilir

Petrol 160 dolara çıkabilir
21 Mart 2012 - 10:43 borsagundem.com

Lagarde, petrol fiyatlarındaki artışın küresel iyileşmeyi aksatabileceğine dair uyarılarda bulundu

IMF başkanı Christine Lagarde, petrol fiyatlarındaki artışın küresel iyileşmeyi aksatabileceğine dair uyarılarda bulunmuştu.
Delhi’de konuşan Lagarde, dünya görünümünün kış aylarında olduğu kadar karamsar olmadığını fakat tehlikelerin sürdüğünü söyledi ve “Fiyatlarda ani ve keskin bir yükselişin küresel ekonomi üzerinde ciddi etkileri olur. Örneğin İran’dan ciddi oranda petrol ihracatı açığı olursa fiyatlar kesinlikle yükselir en azından bir süre için. Bu artışın yüzde 20-30 civarında olacağını tahmin ediyoruz.” diye onuştu.
Bu oranda bir yükseliş halinde Brent daha önce hiç görülmemiş 160 dolar seviyelerine yükselecek demek oluyor.
Uyarı, New York Times’ın ABD askerlerinin yaptığı simülasyon çalışmasının İsrail’in İran’a saldrısının risklerini ortaya koyduğu haberinden sonra geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NOSTRABORSAADAMUS.21 Mart 2012 12:06

    legarde eğer bıyık bıraksa yakışıklı bir erkek artist olabilirdi ama bence hikaye çin ve hindistan ve rusyayı uyarmak gibi geldi.bunlardan çin ve hindistan en çok petrol ithal eden en çok nufuslular.Rusya daha çok doğal gaz üzerine hakim gibi ama çin ve rusya hür dünyanın aksine suriyedeki insanlık dışı rejimi destekliyorlar bunun sonucunu en ağır çin çekecek yüksek petrol fiyatlarından ve hindistan da.Sonuçta israil ve iran,suriye sorunları halledilmedikçe dünya huzura kavuşamayacak, bir şekilde bu sorunların bu yıl halledilmesi durumunda dünya piyasaları özellikle hisse senetleri piyasalarında çok büyük yukarı hareketlenmeler görebileceğiz kanısındayım.Ben umutluyun hisse senedine yatırım yapıyorum.abd ve ab bu kadar sıkıntılı dönemden geçmek üzereyken yüksek petrol fiyatlarını da mutlaka 100 doların altına getirecek adımları atıp,gerekli uygulamaları akıl yoluyla veya başka yollarla halledebilirler diye öngörüyorum.imkb'de hedef endeks düşüncem yıl sonuna dek 78.000 civarıdır.Yıl sonuna dek Türkiye faiz beklentim yıllık %7 civarı,dünyada ons altın ise 1200 dolar civarıdır.Bizim ekonomimiz tüm dünyadan daha iyi durumda ve genç nufusumuz da geleceğe dönük çok daha iyi beklentilere sahiptir.