E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 3 ayın zirvesinde---

Petrol 3 ayın zirvesinde

Petrol 3 ayın zirvesinde
23 Ağustos 2012 - 15:29 borsagundem.com

Merkez bankalarının parasal politikada gevşemeye gideceği söylentileri, petrolü 3 ayın zirvesine yerleştirdi

ABD ve Çin merkez bankalarının ekonomik büyümeyi teşvik etmek amacıyla para politikasını gevşeteceği yolunda söylentilerle beraber New York'ta son üç ayın zirvesine yükseldi.
West Texas Intermediate (WTI) vadelileri, Fed'in son toplantı tutanaklarının, politika yapıcıların daha fazla teşviği tercih ettiğini göstermesi üzerine yüzde 1.1 yükseldi. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, faiz oranları ve bankaların rezerv gereksinimlerine adaptasyonun hala mümkün olduğunu belirtti. Enerji Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamaya göre ABD ham petrol stoğu geçtiğimiz hafta 5.4 milyon varil düştü. Bu oran beklenenin üzerinde gerçekleşti.
Oslo merkezli DNB ASA petrol analisti Torbjoern Kjus, "Ekonomi için bütün kötü haberler aynı zamanda iyi haberlerdir çünkü bizi bir o kadar parasal genişlemeye yaklaştırıyor" dedi. Torbjoern, Çinli liderlerin yönetimi yeni hükümete devretmeden önce bunu halletmek isteyecekleri için daha erken davranabileceğini belirtti.
Kasım vadeli petrol, 1.03 dolar değer kazanarak New York Mercantile Exchange'de varil başına 98.29 dolara ulaştı ve 4 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Londra saatiyle 11:33'te kontrat 97.91 dolar seviyesindeydi. Fiyatlar bu yıl yüzde 0.9 daha düşük.
Kasım vadeli ham petrol, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında yüzde 1.1 yükselerek varil başına 116.14 Dolar oldu. Endeksin WTI'ya olan farkı dün 17.65 dolardan 18.23 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)