E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 3 ayın zirvesinde---

Petrol 3 ayın zirvesinde

Petrol 3 ayın zirvesinde
10 Kasım 2011 - 16:31 borsagundem.com

ABD'de işsizlik maaşı başvurularının düşmesi ve petrol stoklarundaki azalmanın piyasalara güven aşılaması emtiayı 3 ayın zirvesine taşıdı

ABD'de işsizlik maaşı başvurularının düşmesi ve ABD'de ham petrol stoklarındaki azalmanın piyasalara petrol talebinin artacağına dair güven aşılamasıyla New York'ta emtia 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Vadeli kontratlar ABD Çalışma Bakanlığı'nın 5 Kasım'da sona eren haftada işsizlik maaşı başvurularının 10 bin kişi azalarak 390 bine gerilediğini açıklamasıyla kazançlarını genişletti. Petrol erken saatlerde de İtalya Hazinesi'nin düzenlediği bir yıl vadeli hazine tahvili ihracıyla değer kazanmıştı.
Öte yandan Uluslararası Enerji Ajansı 2012 için petrol talebini gelişmiş ülkelerdeki zayıf talep doğrultusunda düşürdü.
Petrolde boğa piyasası olduğunu belirten Bayerische Landesbank trader'ı Gerrit Zambo, "İtalya'daki durum nedeniyle piyasaların dağıldığını görürsek bu yükseliş havası kolayca tersine dönebilir" diye konuştu.
Aralık teslim ham petrolün varili Nymex'te 2.16 dolar arttı ve 97.90 dolar oldu. Dün kontrat 95.74 Dolar olmadan önce 3 ayın en yüksek seviyesi olan 97.84 dolara ulaşmıştı.
Aralık teslim Brent petrol ise ICE Futures Europe'ta 85 sentlik artışla 113.16 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)