E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 51 doların üzerinde seyrediyor---

Petrol 51 doların üzerinde seyrediyor

Petrol 51 doların üzerinde seyrediyor
04 Ekim 2016 - 16:45 borsagundem.com

Petrol, ABD'de artış göstermesi beklenen petrol stok verisi öncesi 3 ayın en yüksek seviyesinden geriledi

Brent petrolü dün Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 51.11 doları gördükten sonra 50.77 seviyesinden günü tamamladı. Yeni günde 50.31 doları gören petrol şu saatlerde yüzde 0.83 kazanç ile 51.31 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında dün 49.02 doları görmesinin ardından 48.81 dolar ile 1 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Kontrat yeni günde yüzde 0.23 kazançla varil başına 48.92 dolardan işlem görüyor.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki dört seansta yüzde 9.3 yükseldikten sonra yüzde 0.9 kadar geriledi. Ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Çarşamba günü açıklanacak olan resmi ABD petrol stokları verisinin geçen hafta 1.75 milypn varil artması bekleniyor. Bu durumda, stoklar son beş haftada ilk kez artış göstermiş olacak. OPEC'in petrol üretimi kısıntısına gitme kararından muaf tutulan ülkelerden biri olan Libya'nın üretimi, kamuya ait petrol şirketinden bir yöneticiye göre, günlük 500,000 varile yükseldi ve bu ay daha da artacak.

Petrol Eylül ayında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ülkelerinin sekiz yıl sonra ilk kez üretimi kısma yönünnde karar almasının ardından, son beş ayın en güçlü aylık artışını gerçekleştirdi. Üretim kotaları OPEC'in Kasım ayında Viyana'da yapacağı resmi toplantıda belirlenecek, ancak Nijerya ve İran üretim kısıntısı kararından muaf olduklarını açıkladı ve Irak, OPEC'in ülkenin üretim seviyelerine ilişkin tahminlerini kabul etmediğini belirtti.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "OPEC anlaşması , petrol fiyatlarına 40 dolar seviyesi yakınında güçlü bir taban oluşturdu," dedi ve "Piyasada hala fazla var ve petrolün bu seviyelerde tekrar dalgalandığını görmek beni şaşırtmaz" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)