E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 3 günün en yükseğinde---

Petrol 3 günün en yükseğinde

Petrol 3 günün en yükseğinde
26 Haziran 2014 - 09:40 borsagundem.com

WTI petrol Irak'ın kuzeyindeki şiddetin artması ile 3 günün en yükseğinden işlem görürken, Brent petrolü Londra'da durağan

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), ABD ekonomisinin güçlendiğini göstermesi beklenen veriler öncesinde, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ikinci büyük üreticisi Irak'ın kuzeyindeki şiddetin artması ile üç günün en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor. Brent petrolü Londra'da durağan.

Petrol vadelileri New York'ta, dün yüzde 0.4 yükselmesinin ardından bugün yatay seyrediyor. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de işsizlik başvurularının, bugün açıklanacak veri öncesinde geçtiğimiz hafta azaldığının görülmesi beklenirken, yine bugün açıklanacak olan kişisel harcamalar verisine yönelik Bloomberg anketine göre ise, harcamaların artış gösterdiği öngörülüyor. Irak'ta Başbakan Nuri El-Maliki dün, militanların ülkeyi bölme çabalarını engellemek adına güçten feragat etmesi ve "milli selamet" hükümeti kurulması  çağrılarını reddetti. 

Sidney'de bulunan CMC Markets şef stratejisti Michael McCarthy, "ABD'de toparlanmanın hız kazandığına yönelik geniş çaplı işaretler var. Yükselen arz tarafında, fiyatlar sert ve bu da jeopolitik tansiyon şu anda piyasayı yönlendiren temel etken" dedi. 

Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, 25 sent artarak Sidney saati ile 16:13'te 106.75 dolar oldu. Kontrat dünü 106.50 dolar ile 20 Haziran'dan bu yana en yüksekte tamamladı. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 27 altında seyretti. Fiyatlar bu yıl yüzde 8.5 yükseldi. 

Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 9 sent düşüşle 113.91 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.14 dolara gerilerken, dün 7.50 dolar seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)