E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 3 haftanın zirvesinden düşüyor ---

Petrol 3 haftanın zirvesinden düşüyor

Petrol 3 haftanın zirvesinden düşüyor
25 Haziran 2013 - 08:27 borsagundem.com

Haftaya yükseliş ile başlayan petrol fiyatları yeni günde düşüş yaşıyor

Kanada’da 3 petrol boru hattının kapanması ve ABD petrolüne talebin artacağı inancı ile dün yükselen petrol fiyatları yenide günde son 3 haftanın zirvesinden düşüş yaşıyor.
Haftanın ilk işlem gününde yüzde 2 değer kazanan petrolde yeninden düşüş hakim. WTI ham petrol tarafında son üç haftanın en düşük seviyeleri test ediliyor. Gelinen seviyeler Ocak 2011’e yakın olunduğunu gösteriyor. Dün yaşanan alımlar sonrasında yeni günde Ağustos vadeli fiyatlarda yüzde 0.5’lik geri çekilme yaşanıyor.  Yaklaşık 30 centlik düşüş ile 94.88 dolara gelindi.  Yarın açıklanacak olan ABD enerji ajansısının petrol rezerv verisi öncesinde piyasa beklentisi düşüş gözlenmesi yönünde.
Brent tarafında da gün yaşanan yükseliş sonrasında yeni günde 33 centlik düşüş var. 100.83 dolara gelen Brent petrol dün 101.16 seviyesindeydi.
Dün yaşanan hareketlilik ile ABD ham petrolü ve Brent arasında spread 5.98 dolar olurken 18 Ocak’tan bu yana en dar aralık gözlendi. Piyasalar haftalık petrol stokları datası bekleniyor.
Suriye’deki iç savaşın Lübnan’a da sıçraması çatışmalardan ölüm haberlerinin gelmesi ve Orta Doğu’daki tansiyonun yükselmesi petrol fiyatlarını olumsuz etkiliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)