E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 4 ayın en düşüğüne yakın---

Petrol 4 ayın en düşüğüne yakın

Petrol 4 ayın en düşüğüne yakın
17 Nisan 2013 - 09:18 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü son dört ayın en düşük seviyesi yakınlarında dalgalı bir seyir izliyor

Batı Teksas petrolü son dört ayın en düşük seviyesi yakınlarında dalgalaıyor. ABD'de petrol stokları geçen hafta bu yılın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
Petrol vadeli kontratları New York'ta, teknik destek seviyesine düştükten sonra, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, petrol stokları geçen hafta 6.7 milyon varil ile, 28 Aralık'ta biten haftadan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Bugün açıklanacak olan ABD Enerji Bakanlığı stok verisinin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, 1.2 milyon varil artarak 22 yılın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), 2013 yılı için küresel büyüme tahminini düşürdü.
Sydney'de CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Batı Teksas petrolündeki toparlanma, yalnızca, teknik açıdan bir düzeltme olarak tanımlanabilir," dedi ve "Genel görünüm ılımlı büyümeyi işaret ediyor ve bu durumun altı, büyüme tahminlerini düşüren IMF tarafından çizildi" şeklinde görüş bildirdi.
Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 11 sent düşerek, Singapur saati ile 13:49'da varil başına 88.61 dolara geldi. Tüm vadeli kontratlardaki işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün yüzde 33 üzerindeydi. Kontrat, 15 Nisan'da 88.71 dolar ile 24 Aralık'tan bu yana en düşük sevieysinde kapandıktan sonra, dün 1 sent yükseldi. Fiyatlar bu yıl yüzde 3.5 geriledi.
Haziran vadeli Brent petrolü,  ICE Futures Europe piyasasında, 31 sent yükselerek varil başına 100.22 dolara geldi. Kontrat dün 72 sent düşerek 99.91 dolar ile 10 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. En yakın vadeli Avrupa gösterge petrolü ile ABD göstergesi arasındaki fiyat farkı dünkü seviyesi olan 10.88 dolardan 11.31 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)