E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 4 ayın yükseğinde---

Petrol 4 ayın yükseğinde

Petrol 4 ayın yükseğinde
15 Ocak 2013 - 13:05 borsagundem.com

Soğuk havanın etkisiyle yakıt tüketimi artarken petrol de dört ayın yükseğinden alıcı buluyor

Soğuk havanın yakıt tüketimini etkilemesi ve ABD'den gelecek ekonomik verilerin yüz güldüreceği beklentisi ile petrol, New York'ta yaklaşık dört ayın yükseğinden alıcı buluyor.
Batı Teksas Vadelileri dünkü yüzde 0.6'lık tırmanışın ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. ABD Doğu Yakası ve Orta Batı'da sıcaklıkların 19 - 23 Ocak tarihleri arasında mevsim normallerinin 5 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Ticaret bakanlığı'nın bugün açıklayacağı veri öncesinde Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin öngörüsü Aralık ayı perakende satışların yükseleceği yönünde. Ayrıca New York Fed imalat sanayi ocak ayı verisinin de artış kaydettiği tahmin ediliyor.
NYMEX elektronik işlemlerdeki Şubat vadeli petrolün varili 7 sent artışla Londra'da yerel saatle 9:49'da 94.21 dolardan alıcı buldu. Petrolün kontratı dün 18 Eylül tarihinden beri en yüksek seviye olan 94.14 dolardan işlem gördü. Fiyatlar geçtiğimiz yılı yüzde 7.1 ekside kapattı.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Şubat vadeli brent petrolün varili 31 sent artışla 112.19 dolara yükseldi. Daha aktif olan Mart vadeli kontrat ise 28 sent değer kazanarak 111.23 dolardan işlem gördü. Avrupalı gösterge kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı ise 17.98 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)