E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 4 ayın yükseğinde ---

Petrol 4 ayın yükseğinde

Petrol 4 ayın yükseğinde
22 Ocak 2013 - 11:29 borsagundem.com

BOJ kararının ardından petrol, yaklaşık dört ayın yükseğinde işlem görüyor

Dünyanın üçüncü büyük petrol tüketicisi olan Japonya'nın Merkez Bankası'nın resesyondan kurtulmak için varlık alım programını genişleteceğini açıklamasının ardından petrol New York'ta yaklaşık 4 ayın yükseğinden alıcı buluyor. Brent petrol fiyatları da yükseliyor.
Batı Teksas vadelileri 18 ocak tarihinde Eylül ayından beri en yüksek kapanışını geçekleştrimesinin ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Martin Luther King Jr. Günü sebebiyle dün ABD'de işlem gerçekleştirilmedi. Japonya Merkez Bankası ekonomisini desteklemek adına 2014 yılının ocak ayından itibaren önü açık varlık alım programını tanıttı. Euro Bölgesi maliye bakanları dün Yunanistan'a bu ay içinde 9.2 milyar euro (12.3 milyar dolar) ödenmesini onayladı.
Sidney'deki CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner konuyla ilgili "BOJ tarafından gerçekleştirilen kısa vadeden orta vadeye parasal genişleme programları petrolün de içinde olduğu emtia için destekleyici rol oynuyor." yorumunda bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerdeki bugün sonlanacak olan Şubat vadeli petrolün varili Singapur'da yerel saatle 15.21'de 4 sent artışla 95.60 dolardan alıcı buldu. Daha aktif olan Mart kontratı ise değişim göstermeyerek 96.04 dolarda kaldı. Daha yakın vadeliler ise 18 Ocak tarihinde 7 sent artışla 17 Eylül tarihinden beri en yüksek seviye olan 95.56 dolardan alıcı buldu.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Mart vadeli brent petrolün varili 43 sent ya da yüzde 0.4 artışla 112.13 dolardan işlem gördü. Tüm kontratların ortalama hacmi 10 günlük ortalamanın yüzde 5.5 üstünde seyretti. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı ise 15.95 dolar oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)