E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 40 doların altında---

Petrol 40 doların altında

Petrol 40 doların altında
26 Ağustos 2015 - 09:02 borsagundem.com

Petrol, ABD stoklarının arz fazlası sorununu şiddetlendirdiği işaretleri ile varil başına 40 doların altında dalgalı bir seyir izliyor

Petrol, ABD stoklarının üst üste 2. haftada da genişleme gösterdiği spekülasyonu ile varil başına 40 doların altında kayıp ve kazançlar arasında dalgalanıyor

Petrol vadelileri, Salı günü yüzde 2.8 yükselmesinin ardından New York’ta yatay bir seyir izliyor. Energy Information Administration tarafından Çarşamba günü açıklanacak veri öncesinde Bloomberg anketine katılan analistler ABD’de stokların 21 Ağustos’ta sona eren haftada 1.45 milyon varil genişlediği tahmininde bulunuyor. Venezuela, OPEC ve Rusya arasında işbirliğini teşvik etmeye çalışıyor.

Petrolün Haziran ayındaki 2015 zirve seviyesinden gösterdiği toparlanmanın yüzde 35’in üzerine genişledi. Petroldeki düşüşte, Çin’de talebin yavaşlayacağı endişesinin küresel emtia fiyatlarında gerilemeyi tetiklemesi etkili oldu. Aralarında petrol ve sanayi metallerinin de bulunduğu 22 ham maddenin işlem gördüğü Bloomberg Emti Endeksi, yaklaşık 86 seviyesine inerek Pazartesi günkü kapanışa yaklaştı. Endeks Pazartesi günü Ağustos 1999’dan bu yana en düşük seviyeye gerilemişti.

Sydney’deki CMC Markets baş analisti Ric Spooner, “Piyasalarda volatilitenin sürdüğü görülüyor. Petrol piyasası bu düşük seviyelerde kalmayı sürdürdükçe, üretimde düşüşe gidilmesi ihtimali artar” dedi.

Ekim vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde, 8 sent yükselerek Singapur saati ile 11.44’te varil başına 39.39 dolardan işlem gördü. Kontrat, Salı günü 1.07 dolar yükselerek 39.31 dolara geldi ve Şubat 2009’dan bu yana en düşük kapanış seviyesinden toparlandı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 6 altında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 26 geriledi.

Ekim vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 2 sent artış ile varil başına 43.23 dolardan alıcı buldu. Kontrat, Salı günü 52 sent artış ile 43.21 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrol arasındaki fark 3.85 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)