E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 48 doların altında---

Petrol 48 doların altında

Petrol 48 doların altında
25 Mart 2015 - 08:16 borsagundem.com

Petrol, ABD’de stokların yükseldiğini göstermesi beklenen veri öncesinde varil başına 48 doların altında seyrediyor

Petrol, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de stokların genişlediğini göstermesi beklenen resmi verinin açıklanması öncesinde varil başına 48 doların altından işlem görüyor.

Petrol vadelileri, Salı günü yükselişi 3. güne taşımasının ardından New York’ta yatay bir seyir izliyor. Energy Information Administration’ın Çarşamba günü açıklayacağı stok verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler ABD’de stokların üst üste 11. haftada da yükseliş gösterdiği tahmininde bulunuyor. Konu ile ilgili bilgi sahibi kişilere göre stoklar 20 Mart2ta sona eren haftada 4.8 milyon varil artış gösterdi.

Petrol, ABD stok ve üretiminin 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıkması ile Şubat ayındaki zirve seviyesinden yüzde 12 geriledi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC) Kasım ayında aldığı karar ile üretimin düşürülmesi çağrılarını yanıtsız bırakmıştı. Araştırma şirketi Facts Global Energy’e göre OPEC, Haziran ayındaki toplantısında kolektif üretim kotası sabit tutacak.

Sydney’deki Fat Prophets kaynak analistlerinden David Lennox, “Fiyatlarda bir ralli görmek istiyorsak, birinin üretimi günlük en az 1 milyon varil seviyesinde düşürmesi gerekiyor” dedi.

Mayıs vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı Nymex elektronik işlemlerde 16 sent düşerek Singapur saati ile 13:02’de varil başına 47.35 dolardan işlem gördü. Kontrat, Salı günü 6 sent gerileyerek 47.51 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 65 altında seyrediyor.

Mayıs vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 4 sent gerilyerek varil başına 55.07 dolardan alıcı buldu. Kontrat Salı günü 81 sent düşüş ile 55.11 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.70 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)