E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 5 ayın en düşüğünde---

Petrol 5 ayın en düşüğünde

Petrol 5 ayın en düşüğünde
13 Kasım 2013 - 09:28 borsagundem.com

Petrol fiyatları ABD'de yükseldiği tahmin edilen ham petrol stoklarıyla beraber 5 aydan uzun bir sürenin dip seviyesinde dalgalanıyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ABD'de ham petrol stoklarının Haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını göstermesi beklenen resmi veriler öncesinde 5 aydan uzun bir sürenin en düşük seviyelerinde seyretti.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde dün yüzde 2.2 değer kaybettikten sonra bugün dalgalı bir seyir izledi. Bloomberg anketine katılan analistler, ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta üst üste 8. hafta yükseldiği ve 800,000 arttığını tahmin ediyorlar.

Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Piyasalar ABD'de yeniden ham petrol stoklarının yükselmesini fiyatlıyor. WTI petrol daha fazla üretiliyor ama yeterince tüketilmiyor" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 8 sent artarak Singapur saatiyle 14:07'de 93.12 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 2.10 dolar düşerek 93.04 doları gördü ve 31 Mayıs'tan bu yana en zayıf seviyeye indi. WTI petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 32 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı 24 sent değer kazanarak 106.05 dolar oldu. Ocak vadeli Brent kontratı ise 20 sent yükselerek 105.74 dolar oldu. Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı WTI petrolün 12.93 dolar üzerinde seyretti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)