E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 5 günlük düşüşünü sürdürüyor---

Petrol 5 günlük düşüşünü sürdürüyor

Petrol 5 günlük düşüşünü sürdürüyor
15 Haziran 2016 - 08:02 borsagundem.com

Petrol geçen hafta bu yılın zirvelerini test ettikten sonra 5 günlük düşüşünü sürdürüyor

ABD Petrol Enstitüsü'nün raporuna göre petrol stokları geçtiğimiz hafta 1.16 milyon varil artış kaydetti. Petrol, ABD verisinin petrol stoklarının arttığını işaret etmesiyle birlikte kayıplarını beşinci güne taşıyarak Şubat ayından bu yana görülen en uzun düşüş serisine yöneldi.

Geçen hafta 52 dolar seviyelerine kadar yükselişinin ardından 5 gündür düşüşünü sürdüren brent petrol dün 50 doların altına sarkarak kapanışını 49.22 dolar seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni güne aynı seviyeden başladıktan sonra gevşeyen petrol şu saatlerde yüzde 0.27 düşüşle 49.12 Dolar seviyesinde… NYMEX ise yüzde 1.40 eksi ile 47.81 dolar civarında işlemlerini sürdürüyor.

Tüm piyasalar Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED'in alacağı Haziran ayı faiz kararına kitlenmiş durumda. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı bugün akşam saatlerinde sona erecek. Karar saat 21:00'de belli olacak.

Petrolü, Şubat ayında görülen 12 yılın düşük seviyesinden yüzde 80 yukarıya taşıyan ralli, daha yüksek fiyatların üretimi destekleyeceği ve petrol stoklarının şişmesine neden olacağı yönündeki spekülasyonun etkisiyle hız kaybediyor. Nijerya'da saldırılarıyla ülkenin petrol üretiminin 27 yılın en düşük seviyesine gerilemesine neden olan militanlar ilk kez barış görüşmelerini değerlendirdiklerini açıkladılar.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, “ABD petrol stoklarının daha da arttığını gördük. 50 dolar ve üzerindeki petrol ABD'li kaya gazı üreticilerini piyasaya geri getiriyor. Bu seviyelerden memnunlar ve yeni petrol kulelerini kullanıma almaya ve belki üretimi tekrar artırmaya istekliler” dedi.

Altın yükselişine ara verdi

 

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 

İngiltere AB'den çıkarsa ne olur?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)