E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 5 haftalık yükselişe gidiyor---

Petrol 5 haftalık yükselişe gidiyor

Petrol 5 haftalık yükselişe gidiyor
14 Şubat 2014 - 08:56 borsagundem.com

WTI petrol, ABD soğuklarının yakıt talebini arttırmasıyla 5. haftalık kazanca doğru ilerliyor

Batı Teksas ham petrolü, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'deki kış fırtınasının enerji talebini arttırmasıyla, bir yılın en uzun rallisiyle 5. haftalık kazanca doğru ilerliyor. 

Vadeliler New York'ta yatay seyretti ve bu hafta yüzde 0.2 yükseldi. Enerji Enfermasyon İdaresi verilerine göre, distile stokları 2003'ten beri en düşük sezonsal seviyesine geriledi. Ocak ayı 10 senenin en soğuk yıl başlangıcını gösterdi ve ABD'nin kuzeydoğusuna daha fazla karın düşmesi bekleniyor. Bir Libya hükümeti yetkilisine göre, ülkenin en büyük ikinci petrol sahası olan Sharara'daki üretim, protestocuların boru hattını kapatmalarından sonra azaldı.

"Sert tonun devam edeceğini tahmin ediyorum ve soğuk hava talebi kesinlikle önemli faktörlerden biri," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef stratejisti Michael McCarthy, "Orta ve uzun vadede fikir birliği ortaya çıkıyor, daha yüksek petrol fiyatları göreceğiz," şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI kontratı Nymex'te 25 sent düşüşle Singapur saatiyle 13:30'da varil başına 100.10 dolardan işlem gördü. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 2 üstünde seyretti. Fiyatlar 2014'te yüzde 1.7 tırmandı.

Nisan vadeli Brent kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe'da 13 sent gerileyerek varil başına 108.39 dolardan işlem gördü. Mart vadeli kontrat 6 sent kayıpla 108.73 dolara inmesinden sonra vadesini doldurdu. Dün 8.38 dolar olan Brent ile WTI arasındaki fark 8.60 dolar olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)