E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 5 haftanın düşüğünde---

Petrol 5 haftanın düşüğünde

Petrol 5 haftanın düşüğünde
14 Mart 2014 - 13:06 borsagundem.com

WTI petrol, Çin endişeleriyle 5 haftanın en düşüğüne yakın seyrediyor

Batı Teksas ham petrol (WTI), beklentilerin üstünde gelen ABD ekonomik verilerinin yakıt talebinin artacağı beklentilerini güçlendirmesiyle 1 ayın en düşük seviyesinden yukarı çıkarak Brent ile arasındaki farkı azalttı. Brent petrol geri adım attı.

Fiyatlar son 4 günde ilk kez tırmandı. ABD işsizlik başvuruları geçen hafta Kasım sonundan beri en düşük seviyeye geriledi ve perakende satışlar Şubat ayında son 3 ayın ilk yükselişini kaydetti.

"İşsizlik başvuruları ve perakende satışlar iyi veriler ve ham petrol 100 doların üstüne çıkmak için bir şans yakaladı," diyen Florida merkezli Energy Analytics Group LLC'nin yetkilisi Tom Finlon, "Piyasalar düz çizgide işlem görmüyor. Düzeltme zamanı geldi," diye ekledi.

Nisan vadeli WTI kontratı 21 sent, yani yüzde 0.2 yükselişle Nymex'te varil başına 98.20 dolara çıktı. Kontrat dün yüzde 2 gerileyerek 6 Şubat'tan beri en düşük kapanış olan 97.99 dolara indi. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 34 altında seyrediyor. 

Nisan vadeli Brent kontratı 63 sent kayıpla, yani yüzde 0.6, Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 107.39 dolara indi. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 12 altında seyrediyor. Dün 10.03 dolar olan Brent ile WTI arasındaki fark 9.19 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)