E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 dolara gerileyebilir---

Petrol 50 dolara gerileyebilir

Petrol 50 dolara gerileyebilir
16 Aralık 2014 - 08:29 borsagundem.com

Petrol fiyatları, üreticilerin küresel arz fazlası ile mücadele etmeleri öncesinde 6 ay önceki seviyesinin yarısına inmeye hazırlanıyor

Petrol fiyatları, üreticilerin küresel arz fazlası ile mücadele etmeleri öncesinde 6 ay önceki seviyesinin yarısına inmeye hazırlanıyor.

Brent petrolü, Bloomberg anketine katılan 17 analistin tahmin meydanına göre varil başına 50 dolara kadar düşüş gösterecek. Avrupa gösterge petrolü Brent’in 19 Haziran’da varil başına fiyatı 115.71 dolar seviyesindeydi. Petrol hali hazırda o zamanda bu yana yüzde 47 gerilemiş durumda ve sebep gösteren anket katılımcılarının 6’sından 5’i üreticilerin mevcut arz fazlasını ortadan kaldırmaları öncesinde petrolün daha düşmesi gerektiği yönünde görüş bildiriyor.

Brent petrolü vadelileri, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC), ABD’nin 30 yılın en hızlı üretimini gerçekleştirmesinin küresel arz fazlasını artırmasına rağmen üretimi sabit tutma kararı almasının ardından gelen haftalarda düşüş kaydetti. Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail Al-Mazrouei OPEC’in fiyatların 40 dolara düşmesi halinde dahi kararında değişiklik yapmayacağını söyledi.

SEB AB baş emtia analisti Bjarne Schieldrop, “Düşüş petrol üreticilerinin müdahalesi olmadan durmayacak. İkinci çeyrekte talep artış gösterebilir ve ümit edelim ki düşük fiyatlara talebin etkisi yansısın ve ABD’de kaya petrolü daha hafif bir büyüme göstersin” dedi.

Brent petrolü vadelileri Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 44 sent veya yüzde 0.7 düşerek Singapur saati ile 12:32’te varil başına 60.62 dolardan işlem gördü.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)