E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol gevşeme eğiliminde---

Petrol gevşeme eğiliminde

Petrol gevşeme eğiliminde
18 Mayıs 2016 - 11:20 borsagundem.com

Petrol fiyatları 50 dolar seviyesine yaklaştıktan sonra gevşeme eğiliminde

Kanada tarihinin en büyük orman yangınlarından biri haline gelen Fort McMurray bölgesindeki yangın, büyüyerek devam ediyor. Fort McMurray'ın kuzeyine yönelen yangının, her 1 dakikada 30 ila 40 metre hızla ilerlediği bildirilirken, bölgede bulunan 12 petrol alanında çalışan 8 bin işçi de tahliye edildi.

Günlük 500 bin varillik ham petrol üretim kapasitesi bulunan bölge, Kanada'nın en verimli petrol yataklarına sahip. Uzmanlar, yangının daha uzun süre devam etmesinin, ham petrol fiyatlarını 50 doların üzerine çıkarabileceği öngörüsünde bulunuyor.

ABD'de benzin talebinin arttığı bir döneme girilmesi, Suudi Arabistan'ın petrol sektöründe yaşanan köklü değişimler ve petrol arzındaki düşüşe eklenen Fort McMurray yangını, ham petrolün varilinin 48 doların üzerine çıkmasına neden oldu.

Ocak ayında gördüğü 27 dolardan beri yükselişini sürdüren brent petrol dün 50 dolar seviyesine kadar yaklaştı. Dün gece 49.70 dolara kadar yükselen brent petrol gevşeme eğilimi gösteriyor. Şu saatlerde yüzde 0.63 eksi ile 49  seviyesinde işlem görüyor. Analistler yukarı yönlü hareketlerin devamında trend kanalının üst bandı olan 50,0 direnci oldukça önemli olduğunu belirtiyor. Geri çekilmelerde ise 46,50 ve 200 günlük üstel hareketli ortalama olan 44,50 seviyeleri takip edilebilir.

NYMEX ise yüzde 0.37 artı ile 48.49 dolar seviyelerinde işlemlerini sürdürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)