E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 6 ayın dibine yaklaşıyor---

Petrol 6 ayın dibine yaklaşıyor

Petrol 6 ayın dibine yaklaşıyor
04 Ağustos 2014 - 10:23 borsagundem.com

WTI petrol, ABD verisi öncesi 6 ayın en düşüğüne yakın seyrederken, Brent petrolü fazla değişmedi

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD ekonomisinin sağlamlığını göstereceği tahmin edilen veri öncesi 6 ayın düşüğüne yaklaştı. Brent petrolü Londra'da yatay seyrediyor.

Petrol vadelileri 1 Ağustos'ta New York'ta son 7 ayın en büyük haftalık kaybını verdikten sonra fazla değişiklik göstermedi. Markit Economics'in ABD satın alma yöneticileri endeksi (PMI) yarın açıklanacak. Fabrika siparişleri ise bu hafta yayınlanacak. Northern Oil Co'ya göre, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları Irak'ta iki petrol yatağını ele geçirdi.

Tokyo'daki Newedge Group'un trading müdürü Ken Hasegawa "Arz ile ilgili bir endişe yok. Teknik tablolarda geçen hafta ciddi düşüş gördük. WTI ve Brent fiyatları ise destek düzeylerine indiler. WTI fiyatları varil başına 97.50 dolara yaklaşırken, Brent ise 104 dolar düzeyinde. Bu seviyelerde tutunulabilirse piyasa yeniden yükselişe geçecektir" dedi.

Eylül vadeli WTI fiyatları Nymex elektronik işlemlerde 12 sentlik artışla Singapur saati ile 13:15'te varil başına 98 dolardan alıcı buldu. Kontrat 1 Ağustosta yüzde 0.3 gerilemeyle 97.88 dolar olarak 6 Şubat'tan bu yana en düşük kapanışı yapmıştı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 1.3 üstünde. Fiyatlar bu yıl yüzde 0.5 aşağıda seyrediyor.

Eyül vadeli Brent petrolü 21 sentlik artışla Londra ICE Avrupa Vadelileri Borsası'nda varil başına 105.05 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.08 dolar olurken, 1 Ağustos'ta 6.96 dolardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)