E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 6 gündür kayıplarını sürdürüyor---

Petrol 6 gündür kayıplarını sürdürüyor

Petrol  6 gündür kayıplarını sürdürüyor
16 Haziran 2016 - 08:00 borsagundem.com

Petrol fiyatları kayıplarını 6. gününe taşıdı

Petrol, ABD verisinin petrol stoklarının arttığını işaret etmesiyle birlikte başlayan kayıplarını devam ettirerek Şubat ayından bu yana görülen en uzun düşüş serisine yöneldi. ABD'de Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre petrol stokları ardı ardına dördüncü haftada düşerek 531.5 milyon varil olurken, beş yıllık mevsimsel ortalamanın yaklaşık yüzde 33 üzerinde kaldı.

Petrol fiyatları kayıplarını 6. gününe taşıdı. Geçen hafta 52 dolar seviyelerine kadar yükselişinin ardından bugün de  düşüşünü sürdüren brent petrol 48.37 seviyesine kadar gevşedikten sonra kapanışını 48.57 dolar seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni güne aynı seviyeden başlayan petrol şu saatlerde yüzde 0.20 düşüşle 48.50 Dolar seviyesinde… NYMEX ise yüzde 1.04 eksi ile 47.50 dolar civarında işlemlerini sürdürüyor.

Dün akşam FED, bu sabah da Japonya Merkez Bankası politikalarında değişikliğe gitmedi.Fed'in gelecek faiz artışının zamanına ilişkin ipucu vermediği toplantısının ardından açıklama yapan Yellen, Birleşik Krallık'ta önümüzdeki hafta yapılacak olan AB Referandumu'nun bugün verilen kararları etkilediğini söyledi. Yellen, Brexit'in ekonomik ve finansal şartlar üzerindeki önemli bir etki yaratabileceğini belirtmesinin ardından piyasaların dikkati 23 Haziran'daki referanduma çevrildi.

Petrolün Şubat ayında görülen 12 yılın düşüğüne göre yüzde 80'lik yükselişi, yüksek fiyatların daha fazla üretimi tetikleyeceği spekülasyonu ile hız kaybediyor. Saldırıları ülkenin petrol üretimini 27 yılın dip seviyesine taşıyan Nijeryalı militanlar, ilk kez hükümet ile gidilecek barış görüşmelerini değerlendirdiklerini belirttiler.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, “Düşündüğünüz zaman hala arz fazlasına sahibizi çünkü arz fazlasının azalmasında gerçekten etkili olan sadece üretimdeki aksamalar olmuştu” dedi. Lennox, “Piyasa şimdi, üretim aksamaları geride kaldığında arz fazlasının tekrar gündeöe geleceği ve fiyatlarda görülen yükselişin buharlaşacağını düşünüyor” diye ekledi.

Altın 6 haftanın zirvesinde

 

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

ABD Hazine kağıtlarında satışları 38 yılın en yükseğinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)