E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 6 haftanın düşüğünde---

Petrol 6 haftanın düşüğünde

Petrol 6 haftanın düşüğünde
09 Ocak 2014 - 09:14 borsagundem.com

WTI petrol, ABD'de stoklar artarken, 6 haftanın en düşüğüne yaklaşıyor

Batı Teksas ham petrolü (WTI), Enerji Enfermasyon İdaresi'nin (EIA) ABD'nin en büyük petrol tüketicisindeki yakıt stoklarının beklentilerden fazla yükseldiğini gösteren verileri açıklamasının ardından, 6 haftanın en düşük fiyatına yaklaştı.

Vadeliler New York'ta dün 3 Ocak'tan beri en sert düşüşle yüzde 1.4 gerilemesinden sonra yatay seyretti. ABD'de benzin ve distile stokları Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanının 2 katından da fazla yükseldi. EIA'ya göre, yakıt tüketimi göstergesi yedi ayın en düşüğüne gerilerken, ham petrol stokları azaldı.

"Talep azaldı," diyen Singapur merkezli Societe Generale SA'nın yetkilisi Mark Keenan, "Aralık'ta gördüğümüz büyük ham petrol stokları inişinin talebin gerçek temsili olmasının muhtemel olduğunu düşünmüyorum, bu daha çok stok yönetimi. Seneye devam ederken artış beklentisi var," diye ekledi.

Şubat vadeli WTI kontratı Nymex'te 34 sent çıkışla Singapur saatiyle 13:30'da varil başına 92.67 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 1.34 dolara inerek 27 Kasım'dan beri en düşük seviye olan 92.33 dolara geriledi. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 60 altında seyretti. Fiyatlar bu sene yüzde 5.9 düştü.

Şubat vadeli Brent kontratının varil fiyatı 38 sent kadar artışla Londra merkezli ICE Futures Europe'da 107.53 doları gördü. Brent petrol ile WTI arasındaki fark 14.86 dolar olarak kaydedildi. Dün 14.84 dolar olan fark, 3 Aralık'tan beri kapanış bazlı en yüksek fiyat oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet09 Ocak 2014 09:21

    6 hafta önce 4.90 idi eskişehirde ... Şimdi 4.95tl Hükümet petrol piyasası yükselince arttırmasını biliyor ama düşünce ses seda yok!