E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 70 dolara çıkabilir---

Petrol 70 dolara çıkabilir

Petrol 70 dolara çıkabilir
31 Mart 2016 - 08:32 borsagundem.com

RBC Capital, petrol fiyatlarının 70 dolar civarına çıkabileceği tahmininde bulundu

RBC Capital, kısmen petrol üreticilerinin "kırılgan beşli"sindeki sorunlardan dolayı, petrol fiyatlarının 70 dolar civarına çıkabileceği tahmininde bulundu.

RBC'in raporuna göre, Nijerya, Irak, Venezuela, Cezxayit ve Libya'daki savaş ve siyasi sıkıntıların petrol üretiminde yoğun bir aksaklığa neden olabilir ve bunun sonucu arzın düşmesi ile birlikte, fiyatlar yukarı yönde harekete geçebilir.

Raporu hazırlayan ekibinbaşında bulunan, RBC küresel emtia strateji müdürü Helima Croft, normal petrol fiyatlarına dönüşün "uzun ve iki katmanlı bir süreç" olduğunu belirtti.

Croft, "Birincisi, günlük fazla arz azaltılmalı, ikincisi, küresel stoklar normal seviyelere gelmeli" dedi.

Croft, "Nijerya ve Irak'ta meydana gelebilecek firenin boyutu ve süresi - günlük toplam 650,000 varile kadar çıkabilir-, günlük arz fazlasının azaltılmasına yönelik ilk adımı hızlandıracaktır" şeklinde görüş bildirdi.

Brent petrolü şimdilerde varil başına 39 dolar ve Batı teksas petrolü (WTI) 38 dolar civarında seyrediyor. Croft, RBC'nin WTI'ın 2016 yılının dördüncü çeyreğine kadar ortalama 50 Dolar seviyesine yükselmesini beklediğini kaydetti.

Croft, öte yandan, küresel petrol stoklarının normale dönmesine kadar, fiyatların 55-60 doların ötesine geçmeyeceğini vurguladı.

Ancak, Croft'a göre, iki yıl içinde, 60 dolarla ile 70 dolarlar arasındaki fiyatlar ile, tam piyasa dengesine ulaşılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)