E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 85 doları aştı---

Petrol 85 doları aştı

Petrol 85 doları aştı
23 Ağustos 2011 - 16:23 borsagundem.com

Fed'in üçüncü tur parasal genişlemeye gideceği beklentisi ve Libya'ya dair kaygılarla New York'ta petrol fiyatları yükselişte

ABD para biriminin değer kaybetmesinin yatırımcıyı emtiaya yöneltmesiyle vadeli petrol kontratları yüzde 1.9 yükseldi. Bugün hisse senetleri de yükselişte.
Ekim teslim kontratın varil fiyatı Nymex'te 1.64 dolar yükselerek 86.06 dolar oldu. Kontrat, erken saatlerde yüzde 0.4 kadar geriledi. Dün ise fiyatlar yüzde 2.4 artmıştı.
Frankfurt'taki Commerzbank'ta emtia araştırma müdürü olan Eugen Weinberg, "Fiyatların yükselmesinin asıl nedeni üçüncü tur parasal genişleme olacağı umudu. Ancak piyasaların gerçeklerle yüzleşmesi gerek. Resesyon ihtimali göz önüne alındığında Brent'te 109 Dolar seviyesi çok doğru gelmiyor" dedi.
Goldman Sachs, Libya'da petrol üretiminde beklenenden daha çabuk toparlanma yaşanacağı tahmininde bulundu. ABD'de ise yarın açıklanacak verilerde benzin stoklarının azalmış ham petrol stoklarının ise yükselmiş olması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)