E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD stoklarındaki erimeden destek buluyor---

Petrol ABD stoklarındaki erimeden destek buluyor

Petrol ABD stoklarındaki erimeden destek buluyor
28 Ağustos 2018 - 08:37 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD petrol stoklarında düşüş beklentisinden ve ABD ile Meksika arasındaki anlaşmadan destek buldu

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüş beklentisinden ve ABD ve Meksika'nın ticaret konusunda anlaşmaya varması sonrası finans piyasalarında görülen iyimser havadan destek buldu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta kazançlarını varil başına 69 dolar civarında korurken, Brent petrolü Londra'da 77 dolara doğru tırmandı ve ABD gösterge petrolü arasındaki fiyat farkı son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD'de 17 Ağustos haftası beklenenden daha fazla düşen ham petrol stoklarının geçen hafta düşüşünü sürdürmesi bekleniyor. Petrol, Amerika'nın Meksika ile karşılıklı ticaret anlaşmasına varmasının ardından güç bulan risk varlıkları arasına katıldı.

Seul'de Kiwoom Securities Co. emtia analisti Ahn Yea Ha, "ABD'nin Meksika ile yeni bir Nafta anlaşmasına varması genel piyasa bekleyişlerini iyileştiriyor ve bu da petrol fiyatlarını destekliyor," dedi ve "Amerikan petrol stoklarında bir miktar volatilite görüyoruz, ancak son dönemde gördüğümüz düşüş talebin halen sağlıklı olduğunu işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Ancak halen bazı endişe nedenleri var. New York vadelileri bu ay, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin küresel ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği ve enerji talebini azaltabileceği endişelerinden dolayı varil başına 70 doların altında işlem gördü. ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret müzakereleri yürütmek için doğru bir zaman olmadığını söyledi ve bu açıklama Meksika ile varılan anlaşmanın ardından, kısa vadede Çin ile de anlaşmaya varılacağı beklentilerini zayıflattı.

Yatırımcılar ayrıca, Kasım ayında ABD'nin iran peteol ihracatına uygulayacağı yaptırımlar başladığında meydana gelecek açığı, Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer üreticilerin doldurup dolduramayacağını yakından izliyor.

Ekim vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 13 sent yükselerek Tokyo saati ile 11:03'te varil başına 69 dolara tırmandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 63 altındaydı. Kontrat Pazartesi günü 15 semt yükselerek 68.87 dolardan kapandı.

Çarşamba günü açıklanacak olan ABD resmi petrol stok verisinin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, geçen hafta 1.49 milyon varil düşüş göstermesi bekleniyor.

Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 16 sent ya da yüzde 0.2 yükselerek varil başına 76.37 dolara çıktı. Fiyatlar Pazartesi günü 39 sent yükselerek 76.21 dolara tırmandı.

Küresel gösterge Brent petrolü ile ABD göstergesi WTI arasındaki fiyat farkı 7.45 dolara kadar çıkarak 22 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)