E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol altı haftanın zirvesinde---

Petrol altı haftanın zirvesinde

Petrol altı haftanın zirvesinde
09 Aralık 2013 - 08:46 borsagundem.com

Batı Teksas ham petrolü, Çin ve ABD'den gelen verilerin ardından altı haftanın zirvesine yükseldi

Batı Teksas (WTI) türü ham petrol fiyatları, Çin'deki Kasım ayı net ham petrol ithalatının artması ve ABD'de işsizlik oranının düşmesiyle, altı haftanın zirvesine gördü.

Vadeliler New York'ta yatay seyretti. Dün Pekin'den gelen resmi verilere göre, Çin'in net petrol ithalatı yüzde 19 artışla geçen ay günlük 5.73 milyon varil olarak gerçekleşerek, 14 haftanın en düşük seviyesinden yukarı çıktı. Amerikan Çalışma Bakanlığı verilerine göre, ABD'de işsizlik oranı Kasım'da yüzde 7'ye düşerek son beş senenin en düşük seviyesini gördü.

Yatırımcıların WTI kontratlarını, fiyatlar varil başına 100 dolara yaklaşırken satabileceğini tahmin eden Sidney merkezli CMC Markets analisti Ric Spooner, "Piyasa kazançlarını tutuyor. Şu ana kadar gördüğümüz ralliden sonra bir direniş bölgesinde bulunuyoruz. İnsanlar buradan sonra ne olacağını izleyecekler," diye belirtti.

Ocak vadeli WTI kontratının varil fiyatı Nymex'te Singapur saatiyle 11:47'de 15 sent artarak 97.80 doları buldu. Kontrat 6 Kasım'da 27 sent artarak 97.65 doları görmesiyle, 29 Ekim'den beri en yüksek kapanışını kaydetmişti. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 62 altında görüldü. Fiyatlar, geçen hafta Temmuz'dan beri en yüksek artışla yüzde 5.3 yüseldi.

Ocak vadeli Brent kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe'da 9 sent artışla varil başına 111.70 dolar oldu. Brent petrolün WTI'a olan farkı 13.90 olarak kaydedildi. Fark 6 Aralık'ta 13.96 dolardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)