E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol arz endişeleriyle düşüşte---

Petrol arz endişeleriyle düşüşte

Petrol arz endişeleriyle düşüşte
03 Mart 2017 - 08:07 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de artan stoklar ve üretimden kaynaklanan endişeler ile üç haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Petrol fiyatları, ABD'de rekor seviyeye çıkan stoklar ve artan üretimin OPEC'in arz fazlasını dengelemek için üretimı kısma çabalarını etkisiz kılacağı endişeleri ile üç haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, Perşembe günü yüzde 2.3 düştükteb sonra yüzde 0.3 yükseldi. ABD'de Petrol stokları, resmi verilere göre, 1982 yılına kadar giden veriler dikkate alındığında en yüksek seviyesine çıkarken, üretim yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, Suudi Arabistan Şubat ayında üretimi bir ay öncesine göre günlük 90,000 varil düşürerek 9.78 milyon varile indi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 11 üretici ülkenin arz fazlasını gidermek için üretimi kısarken, ABD'de üreticiler üretimi artırdı ve bu durum, OPEC'in kısıntılarının etkisini giderebilir. Bu gelişmeler Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların azamasına neden oldu. Chicago Board Options Exchange Ham Petrol Volatilite Endeksi Ekim 2014'ten bu yana en düşük seviyesine indi.

Samsung Futures Inc. emtia analisti Hong Sung Ki, Ham Petrol dar bir aralığıa sıkışmış durumda, zira OPEC'in üretimi kısma anlaşması bandın alt sınırını oluştururken, ABD'de kaya Petrol ü üretiminindeki sert yükseliş üst sınırı oluşturuyor," dedi ve "Piyasa ABD'de Petrol üretiminin beklenenden hızlı artmasından end,şe duyuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, 15 sent yükselerek, Tokyo saati ile 10:55'te varil başına 52.76 dolara çıktı. Fiyatlar bu hafta yüzde 2.3 düştü. Kontrat Perşembe günü 1.22 dolar düşüşle 52.61 dolara inerek 8 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 44 altında.

Mayıs vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 13 sent yükselerek varil başına 55.21 dolara çıktı. Fiyatlar Perşembe günü 1.28 dolar ya da yüzde 2.3 düşüşle 55.08 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, Mayıs vadeli WTI'a kıyasla 1.99 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)