E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol azalan gerilimle 65 doların üzerinde tutundu---

Petrol azalan gerilimle 65 doların üzerinde tutundu

Petrol azalan gerilimle 65 doların üzerinde tutundu
27 Mart 2018 - 08:25 borsagundem.com

Petrol fiyatları, dış ticarete ilişkin gerilimlerin azalması ile birlikte varil başına 65 doların üzerinde tutundu

Petrol fiyatları, küresel ticarete ilişkin korkuların azalması ve bunun da ABD'de artmakta olan ham petrolstoklarına ilişkin endişelere ağır basmasının ardından artan risk iştahı ile birlikte varil başına 65 doların üzerinde tutundu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi günü yüzde 0.5 aşağıda kapandıktan sonra yüzde 0.6'dan fazla yükseldi. Hisse senetleri öncülüğündeki küresel risk varlıkları, ABD'nin liderliğinde son dönemde artan dış ticaret geriliminin azalmaya başladığına ilişkin işaretlerle yükseldi. ABD'de Çarşamba günü Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak olan ham petrol stoklarının, Bloomberg'in anketine göre, önceki hafta son iki ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra geçen hafta 450,000 varil artması bekleniyor.

Petrol, ABD Başkanı Donald Trump'ın John Bolton'ı ulusal güvenlik danışmanlığına getirmesi ve bunun da ABD'nin İran'a karşı daha sert bir tutum izleyen,ileceğinin bir işareti olarak değerlendirilmesi ile birliklte bu yılın en yüksek seviyeleri yakınında seyrediyor. Küresel petrol stoklarının, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretim kısıntıları ile birlikte, azaldığına ilişkin işaretler fiyatların yükselmesine yardımcı oldu.

Seul'de Hyundai Futures Corp. emtia analisti Will Yun, "Piyasa, ticaret savaşlarına ilişkin gerilimin azaldığına ve jeopolitik risklerin artmakta olduğuna ilişkin haberlere tepki veriyor, ancak bu, ABD'de artan üretim ve stoklara ilişkin endişelerin azaldığı anlamına gelmiyor," dedi ve "Belrisizlikler sürüyor ve bu durum fiyatların daha da yükselmesine yardımcı olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 42 sent yükselerek Singapur saati ile 11:30'da varil başına 65.97 dolara çıktı. Kontrat Pazartesi günü 33 sent düşerek 65.55 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 47 altındaydı.

Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 31 sent yükselerek varil başına 70.43 dolara çıktı. Fiyatlar Pazartesi günü 33 sent düşüşle 70.12 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 4.46 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)