E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol bir ayın dibinde---

Petrol bir ayın dibinde

Petrol bir ayın dibinde
08 Temmuz 2014 - 11:29 borsagundem.com

WTI, ABD stok verisi öncesinde, 2009'dan bu yana en uzun kayıp sürecini kaydederek bir ayın en düşük seviyelerinden işlem görüyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), güçlü talep sinyali vermesi beklenen ABD stok verisi öncesinde, 2009'dan bu yana en uzun kayıp sürecini kaydederek bir ayın en düşük seviyelerinden işlem görüyor. Brent petrolü ise Londra'da geriledi. 

Petrol vadelileri dün üst üste yedinci günü düşüşle tamamlamasının ardından, bugün büyük bir değişiklik yaşamadı. Yarın açıklanacak olan EIA verisi öncesinde, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı, ABD'de petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 2.75 milyon varil azaldığı yönünde. Libya, 1 yıldır kapalı olan ve tekrar faaliyete geçen El Sider ve Ras Lanuf limanlarından 7.5 milyon varillik sevkiyata hazırlanıyor. 

Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, 2 sent artarak Sidney saati ile 16:44'te 103.55 dolar oldu. Kontrat dün 53 sent gerileyerek 103.53 dolar oldu ve 6 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 48 altında seyretti. Fiyatlar bu yıl yüzde 5.2 yukarıda. 

Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 29 sent, yani yüzde 0.3 kadar gerileyerek 109.95 dolardan fiyatlanıyor. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 6.52 dolar olurken, dün 6.71 dolar düzeyindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)