E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol bir haftanın zirvesinden geriledi---

Petrol bir haftanın zirvesinden geriledi

Petrol bir haftanın zirvesinden geriledi
10 Nisan 2013 - 10:44 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD'de stokların artması ve Çin'in ithalatının düşmesi ile birlikte geriledi

Batı Teksas petrolü, ABD'de ham petrol stoklarının 1981 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıkması ve Çin'in petrol ithalatının azalması ile birlikte, son bir haftanın zirvesinden gevşedi.
Vadeli kontratlar New York'ta, dün Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) dün açıkladığı verilere göre, petrol stoklarının geçen hafta 5.1 milyon varil artmasının ardından yüzde 0.5 kadar geriledi ve son üç günde ilk düşüşüne yönlendi. Bloomberg News'un anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, bugün ABD Enerji Bakanlığı'nın açıklayacağı petrol stokları verisinin 1.5 milyon varil artarak, son 22 yılın en yüksek seviyesi olan, 391 milyon varil civarına yaklaşması bekleniyor. Çin'in net petrol ithalatı Mart ayında son altı ayın en düşük seviyesine indi.
Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "ABD'de talep halen çok zayıf ve bunda bir değişiklik göremiyoruz," dedi ve "Bu durum, süregelen düşük ekonomik aktiviteden ve yüksek işsizlikten kaynaklanıyor. Bu nedenle, Enerji Bakanlığı verilerinin API verilerinden farklı çıkması için bir neden yok" şeklinde görüş bildirdi.
Mayıs vadeli Batı Teksas petrol kontratları, Nymex elektronik işlemlerinde, 44 sent yükselerek varil başına 93.76 dolara kadar çıktıktan sora, Singapur saati ile 15:01'de 93.82 dolara geldi. Tüm vadelilerde işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 50 altındaydı. Kontrat dün 84 sent ile 26 Mart'tan bu yana en hızlı yükselişini göstererek, 94.20 dolar ile 3 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Fiyatlar bu yıl yüzde 2.2 yükseldi.
Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 15 sent düşerek varil başına 106.08 dolara indi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı, dünkü kapanış seviyesi olan 12.03 dolardan bugün 12.26 dolara çıktı. Bu fark 8 Nisan'da 11.30 dolara inerek 22 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesine inmişti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)