E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol Çin verisiyle yükseldi---

Petrol Çin verisiyle yükseldi

Petrol Çin verisiyle yükseldi
01 Ağustos 2013 - 10:47 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, iyi çıkan Çin imalat sanayi verisinden olumlu etkilendi

Batı Teksas petrolü, dünyanın ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'de imalat sanayinin beklenmedik bir şekilde yükseldiğini gösteren veri sonrası yükselişini ikinci güne taşıdı ve geçen Ağustos'tan bu yana gerçekleştirdiği en güçlü aylık kazancını genişletti.
Vadeli kontratlar, dün son üç haftanın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından yüzde 0.7'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Çin'de resmi imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Temmuz ayında, Haziran ayındaki seviyesi olan 50.1'den 50.3'e yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 49.8 seviyesinde çıkması bekleniyordu. ABD'de dün açıklanan ikinci çeyrek gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYİH) verisi beklenenden hızlı büyüdü ve ABD'nin en önemli petrol deposu olan Cushing, Oklahoma'daki stoklar son 15 ayın en düşük seviyesine indi.
Sydney'de CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Çin PMI verisi, beklenenden daha iyi çıktı ve dün beklenenden daha iyi çıkan ABD GSYİH verisinden sonra oluşan havaya katkıda bulundu," dedi ve "Mevcut hareketin daha büyük çaplı bir aşağı hareketin yukarı yönlü bir düzeltmesi olmadığı sonucuna varmak için, Batı Teksas petrolünün son zirvelerini aşması gerek" değerlendirmesinde bulundu.
Eylül vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 69 sent kadar yükselerek varil başına 105.72 dolara çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:56'da, 105.49 dolar seviyesine geldi. İşlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günün ortalamasının yüzde 14 altındaydı. Kontrat dün yüzde 1.9 ile 10 Temmuz'dan bu yana en hızlı yükselişini göstererek 105.03 dolara çıktı. Fiyatlar Temmuz ayında yüzde 8.8 yükseldi ve çıkışını ikinci aya taşıdı.
Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 45 sent ya da yüzde 0.4 yükselerek varil başına 108.15 dolara çıktı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas arasındaki fiyat farkı 2.32 dolar seviyesinde. Bu fark dün altı günd ilk kez daralarak 2.687 dolara inmişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)