E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol dalgalanıyor---

Petrol dalgalanıyor

Petrol dalgalanıyor
23 Eylül 2013 - 10:08 borsagundem.com

Petrol fiyatları Çin imalat verileri ve Suriye konusunda çözüme yaklaşıldığı beklentileriyle dalgalanma yaşıyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Çin'de imalatın Mart ayından bu yana en sert yükselişi gösterdiğine dair sinyaller ve Suriye gerginliğinin gevşemeye başladığı öngörüleriyle dalgalanma yaşadı.
Vadeli kontratlar 20 Eylül'de yüzde 1.6 kayıp yaşadıktan sonra bugün çok değişiklik göstermedi. Çin'den gelen öncü ekonomik göstergeler imalatın 6 ayın zirvesine çıktığını gösterirken, bugün açıklanacak bir başka verinin ise Avrupa'da sanayi aktivitesinin genişlediğini göstermesi bekleniyor. Rusya, İngiltere ve ABD tarafından sunulan Suriye'ye çözüm konusunda hazırlanacak olan muhtemel bir Birleşmiş Milletler taslağında askeri güç kullanımının dahil edilmesini reddetti.
Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Suriye konusu çözüme doğru ilerlediğinden dolayı petrol piyasaları kısa vadede biraz yumuşak olabilir. İmalat verileri bu hafta petrol için yönü belirleyecek" yorumunu yaptı.
Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı 3 sent gerilemenin ardından Singapur saatiyle 13:35'te 104.72 dolardan işlem gördü. 20 Eylül'de sona eren Ekim kontratı 104.67 dolardan kapanarak 21 Ağustos'tan beri en düşük seviyeyi gördü. Vadeli kontratların işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 43 altında gerçekleşti.
Kasım vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 1 sent kayıpla 109.21 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolü ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı 4.47 dolar olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)