E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol dalgalı seyrediyor---

Petrol dalgalı seyrediyor

Petrol dalgalı seyrediyor
06 Ağustos 2013 - 10:03 borsagundem.com

Petrol fiyatları bugün açıklanacak ABD stok verileri öncesinde inişli çıkışlı hareketine devam ediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), akaryakıt ve ham petrol stoklarının düştüğünü göstermesi beklenen resmi veriler öncesinde kazançlar ve kayıplar arasında gel git yaşadı.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde çok değişiklik kaydetmedi. Resmi veriler öncesinde Bloomberg tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre ABD ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 1.1 milyon varil gerileyerek 363.5 milyona düştüğü tahmin ediliyor. Sektör tarafından fonlanan American Petroleum Institute bugün kendi stok verisini açıklamaya hazrlanıyor. Libya'nın en büyük petrol istasyonu protestolardan dolayı kapalı kalmaya devam ederken, bazı bölgelerde üretim 10'da 1 oranına kadar düştü.
Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Piyasalar kısa vadede yönünü bulmak için haber bekliyor. Bu doğrultuda üretim ve stok verileri ABD'den ve ayın ilerleyen günlerinde de Çin'den diğer istatistikler gelecek" yorumunu yaptı.
Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı 6 sent düşerek Singapur saatiyle 13:21'de 106.50 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 45 altında kaldı. Kontrat dün yüzde 0.4 kayıpla 106.56 dolara gerilemişti.
Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 20 sent kayıpla ICE Futures Europe borsasında 108.50 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolünün WTI petrole olan fiyat farkı 1.97 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)