E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol dalgalı seyrediyor---

Petrol dalgalı seyrediyor

Petrol dalgalı seyrediyor
12 Eylül 2013 - 10:28 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, Suudi Arabistan'ın arz konusundaki açıklamasının ardından dalgalı seyrediyor

Batı Teksas petrolü,, Petrol İhrac Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) en büyük üreticisi Suudi Arabistan'ın küresel arzın oldukça iyi olduğunu kaydetmesinin ardından kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.
Vadeli petrol kontratları New York'ta, Suudi Arabistan Petrol bakanı Ali Al-Naimi'nin, jeopolitik endişelerin piyasada baskın konuma gelmesi durumunda, ülkesinin ilave talebi karşılayacağını kaydetmesinin ardından dalgalı seyir gösterdi. ABD ve Rusya dışişleri bakanları bugün Cenevre'de Suriye'nin kimyasal silahları teslim etme konusunu görüşmek üzere bir araya gelecek. Petrol fiyatları dün, ABD'de resmi verilerin, ülkenin en büyük petrol dağıtım noktasında stokların Şubat 2012'den bu yana en düşük seviyesine indiğini göstermesinin ardından yükseldi.
Sydney'de emtia haber bülteni Barratt’s Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Petrol primlerinin nedeni sorgulanmak durumunda," dedi ve "Motorlu araç kullanımının arttığı yaz dönemi sona eriyor ve sonlara doğru düşüş görmemize karşın, stoklarda artış bekliyorum. Suriye değişiyor ve gelişen piyasa riski artık yok. Genel anlamda, fiyatlarınn bu seviyelerde kalacağını düşünmüyorum" şeklinde görüş bildirdi.
Ekim vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 3 sent yükselerek, Singapur saati ile 13:36'da varil başına 107.59 dolara geldi. Kontrat dün 17 sent yükselerek 107.56 dolara çıktı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günün ortalamasının yaklaşık yüzde 54 altındaydı.
Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 16 sent yükselerek varil başına 111.66 dolara çıktı. Daha aktif işlem gören Kasım vadeli kontrat da 16 sent yükselerek 110.35 dolara ulaştı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolleri arasındaki fiyat farkı 4.07 dolar seviyesinde. Bu fark dün son beş günde ilk kez yükselerek 3.94 dolara çıkmıştı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)