E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol devi hedef daralttı---

Petrol devi hedef daralttı

Petrol devi hedef daralttı
27 Aralık 2012 - 11:56 borsagundem.com

Lukoil, Irak'taki petrol üretim planlarını 3'te 1 oranında daralttığını açıkladı

Rusya'nın ikinci büyük petrol üreticisi Lukoil , Irak hükümetinin petrol sahalarının verimliliğini korumak için aldığı karara uyarak, bu ülkedeki petrol üretimi planlarını üçte bir oranında daralttığını açıkladı. Lukoil Overseas Başkanı Andrei Kuzyayev dün devlet kanalı Rossiya 24'te yaptığı çıklamada, Batı Kurna-2 sahasında daha önce  planladıkları günde 1.8 milyon varillik üretim yerine, 1.2 milyon varil hedefini benimsediklerini söyledi.

Kuzyayev, Irak hükümetinin petrol fiyatlarını yükselterek  ekonomiyi güçlendirmek amacıyla üretim düzeyini planlanan en yüksek noktasından düşürmeye karar verdiğini söyledi.
"Bu nedenle Irak yönetimi tüm ülkedeki petrol üretiminin günde 12 milyon varil değil, 9 milyon varil olmasına karar  verdi."
Irak, 2017 yılına kadar günde 12 milyar varillik petrol üretimi için yabancı şirketlerle sözleşmeler imzaladı ancak bu hedefi revize ediyor.
Ülkenin genel üretim hedefinde önemli düşüşler söz konusu olursa, bu sözleşmelerin, üretim seviyelerini de revize edecek biçimde değiştirilmesi gerekecek. Bu durum yabancı şirketlerin kısa dönemdeki gelirlerinde de düşüş anlamına gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)