E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol dipten yükseliyor---

Petrol dipten yükseliyor

Petrol dipten yükseliyor
15 Aralık 2011 - 09:03 borsagundem.com

Petrol, teknik desteği gördükten sonra beş haftanın düşüğünden tırmanıyor

Petrol, teknik destek seviyesine değdikten sonra New York'ta beş haftadan fazlasının düşük seviyesinden tırmanıyor.
Bloomberg'in verilerine göre petrol vadelileri dünkü değer kaybının ardından yüzde 0.7 değer kazandı. OPEC'in üretimini artırması ve Avrupa'nın mali krizinin küresel ekonominin geliştiğinin göstergesi olan emtia talebini tehdit etmesi ile petrol düşüşe geçmişti.
NYMEX elektronik işlemlerdeki ocak teslimli ham petrolün varili 67 sent artışla 95.62 dolar olurken Sidney'de ise yerel saatle 15.00'te 95.61 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı yüzde 5.2 kayıpla 4 kasımdan beri en düşük seviye olan 94.95 dolara gerilemişti. Petrol fiyatları 2010 yılında yüzde 15 değer kazandıktan sonra bu yıl yüzde 4.7 artıda seyrediyor.
Londra merkezli ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki ocak teslimli brent petrolün varili yüzde 1.2 artışla 106.25 dolara ulaştı. Kontratın süresi bugün doluyor. Daha aktif olan şubat teslimli kontrat ise 81 sent değer artışla 105.06 dolardan işlem görüyor. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı ise 10.59 dolar oldu.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği OPEC dünkük toplanın ardından günlük üretimlerini 30 milyon varil artırmayı karar verdiklerini açıkladı. Kotasını son üç yılda ilk kez yükselten OPEC üyeleri ise toplantıda önce kotayı düşürmek ya da sabit bırakmak gerektiğine dair açıklamalar yapıyorlardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)