E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşen rezerv ile yükseliyor---

Petrol düşen rezerv ile yükseliyor

Petrol düşen rezerv ile yükseliyor
18 Haziran 2013 - 08:34 borsagundem.com

Petrol fiyatları, yeni günde haftalık verilerdeki geri çekilme sonrasında yükseliyor

Yeni günde ham petrolde yüzde 0.05’lik sınırlı artış gözleniyor. 24 centlik yükseliş ile 98.01 dolara çıkan petrol fiyatlarında pazartesi günü 8 centlik düşüş yaşanmıştı. FT’nin Bernanke’nin yarın sonlanacak olan toplantıda varlık alımlarının kısmak için sinyal vereceği haberi de haftanın ilk işlem gününde fiytalr üzerinde etkili oldu.
ABD Petrol enstitüsünün haftalık verilerinde 14 Haziran ile biten haftada rezervlerde 1 milyon varillik düşüş yaşandığı açıklandı. Beklentilerin üzerine gelen düşüş ile fiyatlar yükselirken Çarşamba günü gelecek ABD Enerji Bakanlığı verileri bekleniyor.  
Orta Doğu’da Suriye geriliminin gündem olduğunu belirtilirken,  her ne kadar Suriye petrol üretici ülke olmasa da Rusya’nın Suriye’ye desteğinin süreci gerdiği yönünde haberle dikkat çekiyor.
Brent tarafında ise yeni günde yüzde 0.10’luk yükseliş gözleniyor. Brent’te 2 centlik yükseliş ile 105.49 dolara gelinirken, Temmuz vadeli rakamlarda yüzde 0.31’lik artış yaşanıyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)