E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol düştü borsalar geriledi---

Petrol düştü borsalar geriledi

Petrol düştü borsalar geriledi
28 Aralık 2015 - 22:18 borsagundem.com

Piyasalar için zorlu geçen 2015 yılının son haftasının ilk işlem gününde borsalar düştü, petrol 3 haftanın zirvesinden geriledi

2015'in son haftasının ilk işlem gününde borsalar düşerken, petrol fiyatlarındaki ralli sonlandı.

Standard & Poor’s 500 endeksi geçen hafta bu ayın en iyi performansını kaydetmesinin ardından bugün enerji ve ham madde üreticileri öncülüğünde düştü. Avrupa cephesinde Stoxx Europe 600 Endeksi düşerken Rus rublesi petrol üreten ülke paralarındaki düşüşün öncüsü oldu. 

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi ülkede büyümenin yavaşladığına dair işaretlerle bir ayın en kötü performansını kaydetti. 

Geçen hafta petrolde yaşanan ralli, enerji şirketleri üzerindeki baskıyı hafifletmişti. Batı Teksas tipi petrol bu yıl %30 düştü. Sektörde düşen karlılıklar küresel bazda hise senedi piyasalarında düşüşe neden oldu. Artan petrol arzı 2016'da da fiyatları tehdit ediyor. 

Bloomberg Emtia Endeksi bu yıl %25 gerilerken gelişen ve gelişmiş piyasaları izleyen MSCI Dünya Endeksi %4 düştü. 

Borsalar 
Standard & Poor’s 500 endeksi %0.4 düşerek %0.8'lik düşüşünün bir kısmını geri aldı. ABD'de bu hafta yeni yıl tatili nedeniyle Cuma günü piyasalar kapalı olacak. 

Stoxx Europe 600 endeksi %0.5 düştü, endekste biri hariç tüm sanayi grupları düştü. Böylece endeks 2002 Aralık'tan beri en kötü performansına ilerledi. 

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi %2.6 ile 27 Kasım'dan beri en büyük günlük düşüşü kaydetti.

Emtia 
ABD tip ham petrol %3.4 düşerek varil başına 36.79 dolar oldu. Fiyatlar geçen hafta %9.7 ralli yapmıştı. 

Spot altının onsu %0.8 düşerken bakır fiyatları Çin'deki sanayi şirket karlılıklarının metale olan talebi azaltabileceği endişesiyle %2.1 değer yitirdi. 

Kurlar 
Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe'ye kadar beş gün üstüste düşmesinin ardından ufak değişim kaydetti. Euro, 10 para biriminden 9'u karşısında değer kazanırken emtia üreticisi ülkelerin kurları petrol düşüşüyle değer kaybetti. 

Ruble %1.9 gerileyerek yılın en düşük seviyesine inerken Şili peso'su ve Kanada doları da değer kaybetti. 

Gelişen Piyasalar 
20 gelişen ülke para biriminden oluşan endeks geçen hafta %0.6 artmasının ardından %0.1 düştü. Endeks bu yıl %14 geriledi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün düşerken Rusya ve Güney Afrika borsaları en az %0.2 değer kaybetti. Dubai'de borsa %1.3 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)