E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde satışlar arttı---

Petrolde satışlar arttı

Petrolde satışlar arttı
15 Temmuz 2016 - 09:30 borsagundem.com

Petrol fiyatları arz sorunları nedeniyle düşüşünü hızlandırdı

Petrol fiyatları, küresel arz fazlası sorununun devam etmesiyle, New York'ta varil başına 40 dolar seviyesine düşebileceği tahminlerinin ardından değer kaybetti.

Petrol fiyatları sabah saatlerinde dünkü yüzde 2.1'lik kazancının bir kısmını geri verdi. Dün brent petrol 47.44 dolar seviyelerine kadar yükseldikten sonra kapanışını varil başına 47.14 dolardan gerçekleştirdi.Bugün ise şu saatlerde yüzde 0.65 kayıpla 46.81 dolarda… NYMEX ise dün gördüğü 45.80 dolar seviyesinden gevşeyerek 45.68 dolardan kapandı. Yeni günde ise kayıplarını artırarak yüzde 1.05 eksi ile 45.20 dolar seviyesinden işlem görüyor.

BNP Paribas SA ve JBC Energy GmbH analistleri, petrol fiyatlarının, küresel arz fazlası ve zayıflayan talebin etkisiyle varil başına 40 dolara doğru düşebileceği tahmininde bulundu. Ham petrol Perşembe günü, şirket karlarının küresel ekonominin gücünü işaret ettiği bir ortamda, ABD hisse senetlerinin kazançlarını genişletmesi ile birlikte yükseldi.

Petrol fiyatlarında DOE ham petrol stoklarının beklenti üzerindeki performansı satışların gelmesine neden oldu.  ABD’de üretimin ise Haziran ayında bir önceki aya göre 0.2 milyon azalış ile 8.6 milyon varile gerilediği görüldü. Son dönemde petrol fiyatlarındaki artışa ABD kaya gazı üreticileri tepki verse de ülkedeki petrol projelerinin yüzde 70’i düşük petrol fiyatları sebebiyle iptal edilme veya ertelenme riskiyle karşı karşıya. Uluslararası enerji kuruluşlarının tahminleri doğru çıkar ise yılın ikinci yarısında artan talep ile 50-60 dolar aralığında istikrar kazanan varil fiyatı görebiliriz ve hem petrol üreticileri hem de merkez bankalarının makroekonomik hedefleri açısından beklenen iyimserlik sağlanabilir.

Petrol, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, arz kesintileri ve ABD'de düşen üretimin etkisi ile yaklaşık iki kat arttıktan sonra, Haziran ayının başından bu yana varil başına 44 dolar ile 52 dolar arasında seyretti. Fiyatlar bu hafta, düşen talebi işaret eden ABD akaryakıt verileri sonrası gerileyerek ve küresel hisse senetlerindeki artış ve dolardaki düşüşün emtiayı desteklemesi sonucu yükselerek dalgalı bir seyir izledi.

Altın düşüşünü sürdürüyor

 

Avrupa bankaları 30-40 milyar euro sermayeye ihtiyaç duyabilir

 

Görgü tanığı: Kamyon şoförü sürekli direksiyonu kırıyordu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)