E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçiyor---

Petrol düşüşe geçiyor

Petrol düşüşe geçiyor
07 Nisan 2015 - 08:57 borsagundem.com

Petrol, iki ayın en büyük rallisini yapmasının ardından kazançları azaltıyor

Petrol, iki ayın en büyük rallisini yapmasının ardından kazançları azaltıyor. Yatırımcılar, Suudi Arabistan’ın talepte iyileşme olduğu sinyali vermesi karşısında ABD stoklarının yükseleceği tahminlerini değerlendiriyor.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 0.9 kadar geriledi ve Pazartesi günkü yüzde 6.1’lik yükselişi azalttı. Goldman Sachs Group Inc.’e göre fiyatlar, ABD stoklarının 2016’ya kadar “rekor seviyelerde” kalması ile birlikte bu yıl düşük kalacak. Bloomberg’in derlediği verilere göre Suudi Arabistan’ın Pazar günü yaptığı açıklama, petrolün akaryakıta inceltilmesi karlarında toparlanma görülmesinin ardından geldi. Suudi Arabistan Pazar günü Asya’ya yapılacak Mayıs gönderimlerinde fiyat artışı kararı alındığını açıkladı.

Petrol, küresel arz fazlası sorunun süreceği spekülasyonları ile bu yıl toparlanmayı sürdürmede başarısız oluyor. Arz fazlası sorunu geçtiğimiz yıl petrolün yaklaşık yüzde 50 gerilemesine yol açmıştı. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali al-Naimi, geçtiğimiz ay dünya talebinin gelişme gösterdiğini söyledi. Ülke, OPEC’in Kasım ayında aldığı üretim kotasını sabit tutma kararına öncülük etmişti.

Sydney’deki Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, “Sayılar arzın büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Peki tüketiliyor mu? Muhtemelen hayır. Ancak Suudi Arabistan’ın Asya’ya fiyatı artırması talep gördüklerine işaret ediyor” dedi.

Mayıs vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 49 sent kadar düşerek varil başına 51.65 dolar oldu ve Singapur saati ile 12:38’de 51.70 dolardan alıcı buldu. Kontrat, Pazartesi günü 3 dolar artış göstererek 52.14 dolar ile 18 Şubat’tan bu yana en yüksek kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 46 altında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 2.9 geriledi.

Mayıs vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 72 sent kadar veya yüzde 1.2 gerileyerek varil başına 57.40 dolardan işlem gördü. Kontrat Pazartesi günü 3.17 artış ile 58.12 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.76 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)