E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçiyor---

Petrol düşüşe geçiyor

Petrol düşüşe geçiyor
21 Ocak 2013 - 14:30 borsagundem.com

Petrol, ABD ve Avrupa'nın borç görüşmelerinin ortasında dört ayın yükseğinden geriliyor

Avrupalı maliye bakanlarının bölgenin borç sorununu konuşmak üzere toplanmasının öncesinde dört ayın yükseğine çıkan petrol geriliyor. ABD'li kanun yapıcılar ise bütçeyi bu hafta oylayacaklar.
Batı Teksas vadelileri yüzde 0.5 kadar kayıpla son dört günde ilk kez değer kaybetti. Cumhuriyetçiler, 23 Ocak'ta Temsilciler Meclisi'de yapılacak borç tavanı oylamasında Senato'daki Demokratları harcama planlarını kapsamayan bir bütçe kabul etmeye zorlamayı planlıyor. Brüksel'de biraraya gelen maliye bakanları ise İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı masaya yatırarak çözmeye söz verdikleri bölgenin krizi için nasıl bir politika geliştirmeleri gerektiğini tartışacaklar.
Marex Spectron Group Ltd stratejisti Guy Wolf konuyla ilgili “Avrupa'da işlerin aniden bozulduğuna inanıyoruz. Hala daha politikacılar şimdiye dek bir şey yapmadılar. Sadece piyasa daha az baskı altında." yorumunda bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerdeki yarın sonlanacak olan Şubat vadeli ham petrolün varili 51 sent düşüşle 95.05 dolara geriledi ve Londra'da yerel saatle 10.46'da 95.13 dolardan alıcı buldu. Daha aktif olan Mart kontratı ise 40 sent düşüşle 95.64 dolara geriledi. Daha yakın vadeliler 7 sent artışla 18 Ocak tarihinde 17 Eylül tarihinden beri en yüksek kapanış seviyesini gördü. İşlem gören tüm kontratların ortalama hacmi 100 günlük hareketli ortalamanın yüzde 22 altında seyretti. Martin Luther King Jr. günü sebebiyle ABD'de işlem yapılmayacak.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Mart teslimli brent petrolün varili 38 sent ya da yüzde 0.3 kadar düşüşle 111.51 dolara geriledi. İşlem gören tüm kontratların ortalama hacmi 100 günlük hareketli ortalamanın yüzde 6 altında seyretti. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 16 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)