E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
10 Eylül 2012 - 20:49 borsagundem.com

Piyasaları etkileyen Yunanistan gelişmeleri ve Çin verileri, petrole olan talep konusunda da endişeleri yükseltti

Petrol, Yunanistan'ın borç ödemeleri konusunda zorluk yaşaması ve hayal kırıcı ekonomik verinin talebi düşüreceğine yönelik sinyaller vermesiyle son dört günde ilk defa düştü.
Petrol vadelileri yüzde 1.1'lere ulaşan düşüş yaşarken, Yunan Başbakan Antonis Samaras'ın koalisyon ortaklarıyla borç ödemesi planları konusunda anlaşmaya varamamasının ardından euro da dolar karşısında geriledi. İtalyan ekonomisi 2. çeyrekte beklenenden daha fazla daralırken, Çin sanayi üretimi yavaşladı, ve Japon ekonomisi beklenenden daha az genişleme kaydetti.
Stamford merkezli Tradition Energy analisti Gene McGillian, "Petrol bu hafta biraz daha düşük hareket etmeli" diyerek piyasada şu anki fiyatları destekleyecek bir talep olmadığını ifade etti.
Ekim vadeli petrol 81 cent gerileyerek New York saatiyle 09:20'de 95.61 dolara indi. Fiyatlar bu sene yüzde 3.2 aşağıda.
Ekim vadeli Brent petrol ise 2 cent düşüşle Londra merkezli ICE Avrupa Vadeliler Borsası'nda 114.23 dolar oldu. ICE ile New York merkezli West Texas Intermediate ham petrolü arasındaki fark 18.62 dolara çıkarken, bu fark 7 Eylül'de 17.83 dolardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)