E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
13 Şubat 2014 - 12:04 borsagundem.com

Petrol fiyatları, son yükselişlerin biraz abartılı olduğu görüşü ile birlikte düştü

Batı Teksas (WTI) petrolü, yaklaşık dört ayın en yüksek seviyesine ulaştığı çıkışının biraz abartılı olduğu yolundaki spekülasyonla değer kaybetti.

Vadeli kontratlar New York'ta, teknik analiz göstergesinin yükselişlerin devam edemeyeceğini işaret eden bir seviyeye yaklaşmasının ardından yüzde 0.8 kadar geriledi. Fiyatlar son yedi günün altınsında yükseldi. ABD petrolünün en büyük depolama ve dağıtım merkezi Cushing, Oklahoma'daki stoklar, Enerji enformasyon Ajansı'nın (EIA) verilerine göre, geçen hafta 2.67 milyon varil azaldı. Toplam ham petrol arzı, 3.27 milyon varil ile, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanının üzerinde artış gösterdi. 

Singapur'da danışmanlık şirketi IHS Energy Insight'ın başkan yardımcısı Victor Shum, "Piyasa muhtemelen biraz aşırı yükselmiş durumda," dedi ve "Keystone botu hattı Ocak sonunda hizmete başladı. Bu nedenle, piyasa Cushing stokları üzerindeki etkisine bakıyor ve bu etki kötü değildi" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI, Nymex elektronik işlemlerinde, 84 sent düşerek, varil başına 99.53 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 16:55'te 99.60 dolara geldi. Kontrat dün yüzde 0.4 yükselişle 100.37 dolara kadar çıkarak 18 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 20 üzerindeydi.

Vadesi bugün dolacak olan Mart vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 69 sent ya da yüzde 0.6 düşerek varil başına 108.10 dolara indi. Daha aktif Nisan vadeli kontrat ise 51 sent düşüşle 107.84 dolara geriledi. Avrupa göstergesi Brent ile ABD göstergesi WTI arasındaki fiyat farkı 8.65 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)