E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
05 Mart 2014 - 10:41 borsagundem.com

WTI petrol, Ukrayna ile WTI petrol 2 ayın en sert düşüşünü yaşadı

Dünyanın en büyük enerji ihracatçısı Rusya ile Ukrayna arasındaki tansiyonun düşeceği spekülasyonlarıyla, Batı Teksas ham petrolü 2 ayın en sert düşüşünü kaydederken Brent geriledi.

Batı Teksas 5 ayın zirvesinden geri adım attı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'yı acilen işgal etmek için bir ihtiyaç olmadığını açıkladı. Operatörlere göre, Rus petrolünü Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşıyan Druzhba boru hattının güney bölümünde akış planlalan oranlarda devam ediyor. ABD ham petrol stoklarının yükselişin 7 haftasına girmesiyle fiyatlar da geriledi.

"Gittikçe Ukrayna'daki tansiyon artmayacak gibi duruyor ve yatırımcılar da buna cevap veriyor," diyen Massachussetts Strategic Energy & Economic Research'ün başkanı Michael Lynch, "Bu petrol piyasasına çok büyük bir tehdit değil," şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli WTI kontratı Nymex'te 1.59 dolar kayıpla varil başına 103.33 dolardan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 2.3 güçlenerek 104.92 doları buldu. Tüm vadelilerin işlem hacmi 15:29 itibariyle son 100 gün ortalamasının yüzde 9.1 altında seyrediyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün geçen hafta ABD ham petrol stoklarının 1.17 milyon arttığını açıklamasından sonra fiyatlar yatay seyrediyor. WTI vadelileri yüzde 1.5 gerilemeyle 16:44'te 103.38 dolardan işlem gördü. Fiyatlar 16:30'da açıklanmadan önce 103.32 dolardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)