E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
13 Aralık 2012 - 19:48 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'den bugün gelen verilerin ardından düşüşe geçti

Petrol fiyatları, ABD perakende satışlarının Kasım ayında beklenenden daha fazla yükselmesi ve yasa yapıcıların bütçe krizini engellemek adına bir anlaşmaya varamaması üzerine 3 gün sonra ilk kez düştü.
Çalışma Bakanlığı'ndan perakende satışların yüzde 0.3 arttığının açıklanması üzerine fiyatlar düşerken, Bloomberg anketine katılan 81 ekonomist satışlarda yüzde 0.5'lik bir artış bekliyordu. ABD Temsilciler Meclisi lideri John Boehner, dün yaptığı açıklamada Başkan Obama ile aralarında "ciddi farklar" olduğunu dile getirmişti.
Iitrader.com kıdemli piyasa stratejisti Bill Baruch, "İnsanlar perakende satışlara gerçekten bakıyorlar ve bu ciddi bir gösterge. Piyasalar aynı zamanda Washington'da devam eden görüşmeler konusunda endişeli" dedi.
Ocak vadeli ham petrolün varil fiyatı 38 cent düşerek yerel saatle 09:04'te Nymex'te 86.39 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu yıl genelinde yüzde 13 aşağıdan seyrediyor.
Ocak vadeli Brent petrolün varili ise 50 cent gerileyerek Londra merkezli ICE Futures Europe'da 109 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • önder14 Aralık 2012 00:15

    artık trakya cam ve şişecam yükselir .doğalğaza zam haberi çıkınca düşer , gerçek olmayınca düşer,yükselirken düşer.yani her halikarda düşen bu hisseler artık yülselişe geçer bu gün açığa satanların alışının dönüşleri vardı o yüzden endekse oranla fazla düşüler yaşandı.önümüzdeki günlerde toparlaması gerekli.endekse gör eçok gerideler çokk.y.t.d.syğlr.