E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
01 Nisan 2013 - 20:28 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü imalat verileri sonrası ve Exxon Mobil boru hattının kapanmasından dolayı geriledi

Batı Teksas Petrolü (WTI) Exxon Mobil Corp.'un bir boru hattını kapatmasının ardından ABD stoklarının yükseleceği söylentileri üzerine son 6 günün ilk düşüşünü yaşarken, Brent petrole olan farkını da genişletti.
WTI vadelileri Exxon tarafından İllinoi'den ABD Körfezi'ne kadar petrol taşıyan Pegasus boru hattının kapatılması üzerine yüzde 1.3'e varan düşüşler yaşadı. Exxon hattın ne zaman geri açılacağı yönünde bir açıklama yapmadı. Petrol aynı zamanda ABD imalatının Mart ayında beklenenden az genişlemesi üzerine düştü.
Stamford'da bulunan Tradition Energy analisti Gene McGillian, "Stoklar yükselecektir. Boru hattının ne kadar süre kapalı kalacağını görmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
Mayıs vadeli WTI petrolün varil fiyatı New York saatiyle 12:34'te 77 cent geriledi ve 96.46 dolardan işlem gördü. Kontrat 28 Mart'ta 97.23 dolara yükselerek 14 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Kontratların işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 7.6 altında gerçekleşti.
Mayıs vadeli Brent petrolün varili ise 65 cent yükseldi ve 110.02 dolar oldu. Londra merkezli ICE Futures Europe'da işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 57 altında kaldı. Avrupa piyasalarının birçoğu Paskalya nedeniyle bugünü kapalı geçirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)