E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
01 Şubat 2012 - 10:31 borsagundem.com

Petrol, artan stoklar ve ABD'nin görünümü ile bir haftadan fazlasının düşüğünden işlem görüyor

Dünyanın en büyük ham petrol tüketicisi ABD'deki tüketici güveni ve akaryakıt talebinin azalması ile petrol bir haftadan fazlasının düşüğünden işlem görüyor.
ABD Enerji Bakanlığı tarafından açıklanacak olan ham petrol stoklarının üst üste iki hafta artış kaydettiği tahmin edilen veriler öncesinde petrol vadelileri New York'ta pek fazla değişim göstermeden seyrediyor.Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göreyse stoklar kasım ayından beri en yüksek seviyeye çıktı. Tüketici güveninin azaldığının açıklanmasının ardından petrol dün düşüşünü üçüncü güne taşıdı.
NYMEX elektronik işlemlerdeki mart teslimli ham petrolün varili 14 sent artışla Singapur saati ile 14.27'de 98.67 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün yüzde 0.3 düşüşle 20 ocaktan beri en düşük seviye olan 98.48 dolar oldu. Petrol fiyatları ocak ayında yüzde 0.4 gerilerken düşüşünü üst üste ikinci aya taşıdı.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki mart teslimli brent petorlün varili 29 sent artışla 111.27 dolardan işlem görürken Avrupalı kontratın Batı teksas'ın kontratına farkı 12.90 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)