E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
02 Mart 2012 - 09:32 borsagundem.com

Suudi Arabistan'a dair endişelerle dün yine yükselen petrol fiyatları bugün endişelerin hafiflemesiyle satıcılı seyrediyor

Suudi Arabistan'ın Doğu bölgesindeki bir petrol boru hattında patlama olduğunu yalanlamasının ardından petrol fiyatları geriledi. Emtia böylece 4 haftada ilk kez haftalık bazda düşüşe ilerliyor.
Dün 10 aydaki en yüksek gün içi seviyeye yükselen vadeli kontratlar bugün yüzde 0.4 kadar geriledi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili petrol tesislerine yönelik herhangi bir saldırı olmadığını söyledi. İranlı Press TV Suudi Arabistan'ın en büyük petrol rafinerisinde patlama olduğunu belirtmiş, gelen haberle fiyatlar 110 dolara kadar yükselmişti. Dün Brent tipi petrol de dört senenin en yüksek seviyesine çıkmıştı.
Sydney'deki Barratt's Bulletin'in yöneticisi olan Jonathan Barratt, Suudi Arabistan olayının piyasalardaki volatiliteyi gösterdiğini bildirdi ve "Fiyatların bu seviyelerde hareket etmesi ve sürdürülmesi tamamen Orta Doğu endişelerinden destek buluyor" dedi.
Nisan teslim petrol kontratı Nymex'te 42 sent düşerek 108.42 dolar oldu. Kontrat dün 110.55 dolara yükselmiş ancak 108.84 dolarla sonlandırmıştı. Bu hafta fiyatlar yüzde 1.1 değer yitirdi.
Aynı ay teslim Brent petrol ICE Futures Europe'ta yüzde 0.5 düşerek 125.62 dolar oldu. Dün fiyatlar yüzde 4.7 yükselmiş ve 128.40 dolarla 2008'den beri en yüksek seviyeye çıkmıştı. Temmuz 2008'de Brent petrol 147.50 doları görmüştü. Avrupa'nın gösterge kontratı Batı Teksas petrolüne oranla 17.09 Dolar prim yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)