E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti ---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
02 Mart 2012 - 16:01 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın sabotaj iddialarını inkar etmesinin ardından petrol haftalık kayba yöneldi

Suudi Arabistan'ın doğudaki petrol sahasında patlama olduğuna dair açıklamaları yalanlamasının ardından petrol New York'ta dört hafta içindeki ilk haftalık düşüşe yöneldi.
Petrol vadelileri dün 10 ayın en yükseğine çıktıktan sonra yüzde 1.1 geriledi. Tümgeneral Mansur El Türki yaptığı açıklamada Katif Bölgesi'nde hiçbir sabotaj gerçekleşmediğini belirtti. İran POress TV'nin Suudi Arabistan'ın en büyük rafinerisinde patlama olduğunu duyurmasının ardından petrol fiyatları 110 doların üstüne çıkmıştı.
Stokholm'deki SEB AB emtia stratejisti Filip Petersson, "Petrol rafinerisinin patlatıldığına dair haberlerin İran tarafından çizilen bir senaryo olduğunu açıkça görünüyor. Varil ihracatında kaybettiklerinin yüksek fiyatla kompanse etmeye çalışıyorlar. Başarıya ulaşmaları ise piyasanın ne kadar gergin olduğunu gösteriyor." açıklamasında bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerdeki nisan teslimli ham petrolün varili 1.22 dolar kayıpla 107.62 dolara gerilerken Londra'da ise yerel saatle 12.53'te 107.85 dolardan alıcı buldu. Petrolün kontratı dün 1.77 dolar artışla 108.84 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.4, bir yıl öncesine göreyse 5.9 geriledi.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki nisan teslimli brent petrolün varili yüzde 1.1 ya da 1.42 Dolar kayıpla 124.78 dolardan işlem görürken Avrupalı petrolün kontratının Batı Teksas petrolünün kontratına farkı 16.86 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)