E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe hazırlanıyor---

Petrol düşüşe hazırlanıyor

Petrol düşüşe hazırlanıyor
13 Mart 2015 - 08:27 borsagundem.com

Petrol, küresel arz fazlasının genişleyeceği işaretleri düşüşe geçebilir

Petrol vadelileri, Perşembe günü yüzde 2.3 düşüş ile 6 haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından yatay bir seyir izliyor. Konuya yakın dört kişinin verdiği bilgilere göre İran, yaptırımların kaldırılması haline Asya’ya satışların artırılması için görüşmeler yapıyor. Petrol şirketi CEO’ları Beyaz Saray kıdemli enerji politikası danışmanı Brian Deese ile 11 Mart’ta görüşerek Obama yönetiminin ABD petrol ihracatları üzerinde uygulanan yasağı geri çekmesini istediler.

Petrol, ABD stokları ve üretiminin 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyelerine ulaşması ile haftalık kayıpları genişletiyor. ABD stoklarındaki yükseliş, küresel arz fazlası sorunun kötüleşeceği spekülasyonlarını alevlendiriyor. Arz fazlası sorunu 2014 yılında petrol fiyatlarının yaklaşık yüzde 50 gerilemesine yol açmıştı. Orta Doğu’daki en büyük OPEC dışı üretici olan Umman’dan bir yetkili piyasada günlük 1 ile 1.5 milyon varil arz fazlası olduğunu söyledi.

CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, “WTI petrol düşük işlem aralığına yeniden yöneliyor. Bu da petrol fiyatında baskının sürdüğüne işaret ediyor” dedi.

Nisan vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı Nymex elektronik işlemlerde 3 sent yükselerek Singapur saati ile 12:14’te varil başına 47.08 dolardan alıcı buldu. Kontrat, Perşembe günü 1.12 dolar gerileyerek 47.05 dolar ile 29 Ocak’tan bu yana en düşük kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 39 altında seyrediyor. Fiyatlar bu hafta yüzde 5.1 geriledi.

Nisan vadeli Brent petrolü kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 10 sent artış ile varil başına 57.18 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu hafta yüzde 4.3 geriledi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 10.05 dolar seviyesinde. 6 Mart’ta 10.12 dolar idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)